Husk altid gratis opmåling - Online Tilbud på dine nye vinduer og døre her   Online Tilbud

Indbrudssikring er en investering i tryghed og sikkerhed, når du skifter vinduer og døre.

Danmark har den kedelige rekord med flest indbrud per indbygger i Norden. Danskerne har syv gange så mange indbrud i forhold til nordmændene og 3,5 gange så mange indbrud som svenskerne. I Danmark bliver der begået et indbrud ca. hver 12. minut, og tyvens typiske adgangsveje er gennem døre og vinduer.

Er dine nuværende døre og vinduer ikke tilstrækkelig vedligeholdt, er træmaterialerne mørt og nedslidt, eller har dine nuværende døre og vinduer gamle låsesystemer, er det betydeligt nemmere for tyven at få adgang til din bolig. Ved udskiftning af døre og vinduer, er det muligt at tilkøbe ekstra indbrudssikring.  

For at gøre det lettere for dig - og sværere for potentielle indbrudstyve - har vi lavet en guide med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forhold til indbrudssikring. Ydermere, har er guiden lavet for at give inspiration til hvordan du får døre og vinduer som passer til dit behov. Gamle døre og vinduer gør det let for indbrudstyven at skabe sig adgang til din bolig. Tilvælger du indbrudssikret med nye døre og vinduer, gør du det ekstra besværligt for tyven at komme ind i din bolig. Hos mange af vores leverandører er indbrudssikring et tilvalg og kan fås i mange forskellige produktstyper. Hos 3B Boligrenovering A/S er vi eksperter i de mange løsninger, og vores venlige rådgivere er altid klar til at hjælpe dig. Du kommer i kontakt med dem her.

Indbrudssikring der holder tyven ude

I det danske kriminalmagasin Station 2 skal en tidligere indbrudstyv prøve at bryde igennem et indbrudssikret vindue. I indledningen af videoen brækkes først vindue, som beskrives som en ”standard løsning til små 3.000 kr.” op på ganske få sekunder ved at benytte et koben. 

Herefter skal den tidligere indbrudstyv prøve at bryde ind via et indbrudssikret vindue, som er produceret således at det ikke kan aflistes, underbores, brydes op med et koben, ligesom at glasset er forstærket. Vinduet er testes og verificeret til kunne modstå et indbrudsforsøg i tre minutter – som har vist sig at være et tidsmæssigt afgørende punkt. 

 

Som det fremgår i videoen formår den tidligere indbrudstyv, trods et ihærdigt forsøg, ikke at bryde igennem vinduet på de tre minutter. Her er det samtidig vigtigt at notere det høje støjniveau i forbindelse med indbrudsforsøget. For at bryde et indbrudssikret vindue op, kræves en aggressiv tilgang som i dette tilfælde, og som får glasset til at klire og dermed øger sandsynligheden for at indbrudstyven bliver opdaget. 

Et sådan indbrudsforsøg i beboede områder vil altså typisk blive opdaget hvorefter politiet hurtigt vil kunne tilkaldes, mens de indbrudssikret vinduer i isoleret områder stadig øger chancen at indbrudstyven til opgive.

Ved at vælge nye døre og vinduer med indbrudssikring som tilvalg får du:

Dette greb kan monteres på terrasse-, og altandøre, samt på vinduer og gør det sværere for tyven at trænge igennem med koben og skruetrækkere.

Ved at opgradere til lamineret glas øger du vinduets/dørens modstandsdygtighed, da det indbyggede PVB folio gør det tidskrævende og besværligt at ødelægge og knuse glasset. 

Ved at tillægge bagkantssikring i døre eller vinduer sikre du, at de ikke brydes op, selvom hængslerne bliver savet over udefra. Derudover sikre monteringen af en bagkantssikring i dine døre, at indbrudstyven ikke kan løfte døren ud af karmen. 

Ved at tillægge bagkantssikring i døre eller vinduer sikre du, at de ikke brydes op, selvom hængslerne bliver savet over udefra. Derudover sikre monteringen af en bagkantssikring i dine døre, at indbrudstyven ikke kan løfte døren ud af karmen. 
Læs mere her

Ved at sætte sikkerhedslabels i dine vinduer sender du et klar signal om, at din boligs indbrudssikring er høj og at det vil være yderst svært for uvedkommende at trænge ind. Ved Rationel Vinduer og Døre får du sikkerhedslabel med, når du tilvælger ekstra indbrudssikring. 

Ved at bruge et lydløst håndbore har en indbrudstyv ofte mulighed for at borer et lille hul under dørhåndtaget eller vindueshaspen og på den måde tilkæmpe sig adgang gennem vinduet. Underboringer er ikke usædvanlig i Danmark og er især udbredt i sommerhusområderne. 

Ved at tillægge vinderne sikkerhedsanverfer og grebsspærrer sikre du, at tyven ikke får adgang ved denne fremgangsmåde. 

Ved at montere sikkerhedshængler i både døre og vinduer besværliggøre du processen for en indbrudstyv at trænge ind i din bolig. Sikkerhedshængslerne fås oftest med skråstillede skruer i døre-, og vinduets karme og mindsker risikoen for at trænge igennem eller afmontere selve elementet. 

Når vinduet står åbent – for eksempel når du lufter ud – nedsættes vinduets sikringsfunktioner markant. Ved at montere sikringsbeslag besværliggøre du det for indbrudstyven at trænge igennem det åbne vindue, samtidig med at sikkerhedsbeslaget fungerer som børnesikring.

Dit valg af låsesystemer til facadedøre, terrassedøre og kælderdøre påvirker tyven

I Danmark er den klassiske vridlås den mest normale låsesystem som mange indbrudstyve desværre er bekendt med. Derfor kan det være en fordel at skifte låsesystemerne i din bolig ud med låse der har en indvendige eller udvendige nøglefunktion, eller til alternative kodelåse.

En kodelås som denne kan både monteres i facadedøre, terrassedøre og i kælderdøre.

Det er i den forbindelse en klar fordel at montere disse øgede sikkerhedsfunktioner i samtlige døre i boligen, da indbrudstyven oftest vælger en alternativ flugtvej – så frem tyven er brudt ind i boligen. Faktisk viser undersøgelser, at indbrudstyve fravælger boliger hvor adgangsvejen og flugtvejen er den samme. 

Ligger din bolig op af en befærdet vej er bagdøre, er indbrudssikring på boligens frontfacade mindre relevant og større fokus bør tillægges eventuelle bag, - terrasse, - og kælderdøre. 

Der findes som udgangspunkt ikke en standardløsning til at sikre din bolig mod indbrud, da husets billigenhed, opbygning og generelle vedligeholdelse er blandt de væsentlige faktorer angående indbrudssikring. Hos 3BB er vi eksperter i indbrudssikring og har en stor viden i, hvordan du bedst muligt sikre din bolig, familie og værdier mod indbrud. Derfor anbefaler vi dig at kontakte en af vores lokale rådgivere, som gratis og uforpligtigende kan give dig et skræddersyet tilbud og sikre din bolig mod fremtidige potentielle indbrudsforsøg.

Alarmsystemer

For at sikre sig mod indbrud er det i Danmark blev udbredt at opgradere med alarmsystemer i sin bolig. Dette er en god ide, da et alarmsystem øger risikoen for at tyven bliver opdaget, men det forhindre ikke tyven i at komme ind.

Ved et såkaldt ”bestillingsarbejde”, hvor tyven går målrettet efter kostbare værdier, er alarmsystemer ikke en hindre, da indbruddet sker hurtigt og hjælpen først er fremme, når tyven er væk. Ønsker du som boligejer at sikre dine værdier, anbefaler vi derfor at investere i indbrudssikre døre og vinduer i hele boligen. 

Det bedste værn mod indbrudstyven er kombinationen af indbrudssikret døre og vinduer, samt et effektivt alarmsystem. Hos forsikringsselskaber som Tryg og Alm. Brand tilbydes der oven i købet en besparelse på ca. 5%, hvis boligen er indbrudssikret.

Læs mere her

Tyvens adfærd

Når en tyv vil bryde ind i en bolig, sker det oftest gennem den dør eller det vindue, som ser synligt svagest ud, ligesom at placeringen også udgør en væsentlig faktor. Når målet er udpeget vil tyven typisk prøve at skabe sig adgang ved at:

  • Fjerne udvendige lister og tage ruden ud af vinduesrammen. 
    Denne fremgangsmåde er særlig attraktiv for indbrudstyven hvis listerne omkring vinduet er nedslidte eller dårlig vedligeholdte. Desuden er det hurtigt og nemt for tyven at konstatere hvilket vindue i boligen, som er i ringest kvalitet. 
  • Bruge et koben eller en skruetrækker til at bryde vinduet op mellem ramme og karm.
    Her handler det igen om, at indbrudstyven udser sig de synlige svagheder i døre- og vindueselementerne. Har rammen og karmen ikke være vedligeholdt tilstrækkeligt, er det ikke tidskrævende for tyven at bryde elementerne fra hinanden og sikre sig hurtigt og uset adgang til din bolig.
  • Øgelægge ruden og låse op via hullet
    En tredje mulighed er ved at ødelægge vinduets eller dørens rude med en hård genstand, hvorefter din bolig vil være blottet og ubeskyttet. Denne tilgangsmåde er dog ikke den hyppigste, da tyven så vidt muligt vil undgå støj og opmærksomhed. 

Her ses et eksempel på et indbrud, hvor tyven let har kunne skaffe sig adgang til en bolig, netop fordi at dørens kvalitet ikke har været i en tilstrækkelig kvalitet. På få minutter har tyven brudt dørens elementer op og uset trængt ind i boligen. Faktisk er den primære faktor for en indbrudstyvens succes, hvor hurtigt vinduet eller døren kan brydes op.

I Holland er der f.eks. indført lovkrav om, at døre og vinduer skal kunne modstå et indbrudsforsøg i minimum 3 minutter. Dette tiltag har reduceret antallet af indbrud med 50%. 

Blev du inspireret?

Læs med her og bliv mere konkret på hvad de forskellige leverandører kan tilbyde indenfor vinduer og døre til dig.

Leverandøroversigt