Husk altid gratis opmåling - Online Tilbud på dine nye vinduer og døre her   Online Tilbud

Valg af glas  

 

Når du skal have nye vinduer og/eller døre med glas har du mange valgmuligheder når det kommer til glasruden. For en merpris kan du få dine elementer leveret med specifikke glastyper som dækker netop dit ønsket behov. Vi giver dig her et overblik over de fire mest benyttede tilvalgsmuligheder af glastyper, deres egenskaber og hvad du skal være opmærksom på. Flere af vores leverandører tilbyder disse glastyper hvilket betyder, at priserne varierer meget i forhold til produktstype, fysisk størrelse og producent.

Af de mange valgmuligheder du har med glas, har vi her lavet et overblik over de fire mest brugte ikke-almindelige glastyper. De fire glastyper er støjdæmpende glas, sikkerhedsglas, solkontrollerende glas og interiørglas. Fælles for disse glastyperne er, at de kan købes for en merpris i forhold til almindeligt glas, og derfor anbefaler vi dig at tage kontakt til en af vores lokale rådgivere som kan hjælpe dig i forhold til dine behov.

Støjdæmpende glas

Støjdæmpede glas er også kendt som lydglas og er en effektive måde at reducere det udvendige lydniveauet i din bolig. Generelt afhænger glassets effektivitet af størrelse, producent og vindues-, eller dørtype, men som tommelfingerregel kan støjdæmpende glas reducerer det udvendige lydniveau med ca. 36 decibel i din bolig. Det støjdæmpende glas, eller lydglas, er oftest tykkere og tungere end almindeligt glas og gør det derved sværere for lyden at trænge igennem. Flere af de lydbølger som kommer udefra og rammer ind mod glasset vil altså blive blokeret af glassets specielle konstruktion. Døre- og vinduesproducenter kan også producere ruden med folie imellem glaslagene som ligeledes effektive reducerer lydindtrængningen.

Det kan være en god investering for indemiljøet i din bolig at tilvælge lyddæmpende glas, hvis du bor tæt på trafikeret veje, motorveje, eller hvis din bolig på anden vis ligger i et område med et højt støjniveau. En af fordelene ved støjdæmpende glas er, at funktionen ikke påvirker udsynet i ruden. Det er dog vigtigt at huske, at en dør eller et vindues evne til at reducerer lydniveauet ikke kun afhænger af selve glasset. Hvis selve karmen ikke blokerer for lydniveauet har det lyddæmpende glas en mindre effekt. For eksempel, hvis du har et vindue der kan åbnes og vindueskarmen ikke giver tilstrækkelig modstand mod karmen i en lukket position, kan lyden lettere trænge igennem. Derfor er et fastkrammevindue som udgangspunkt også mere lyddæmpende end et vindue med åbningsfunktion.

Sikkerhedsglas

Sikkerhedsglas i dine døre eller vinduer øger din boligs indbrudssikring, da glasset er svære at bryde igennem. Den øget sikkerhed går hverken på kompromis med lysindfaldet eller udsynet. Afhængig at producenten kan du få forskellige typer af sikkerhedsglas. Hærdet sikkerhedsglas er konstrueret således, at glasset granulerer i tusindvis af små stykker og mindsker risikoen for skæreglas. Dette kan altså sikre dig og din familie mod efterfølgende personskader af det skæreglas som typisk opstår, når et almindeligt vindue bliver knust. En anden form for sikkerhedsglas er lamineret glas, som også effektivt reducerer risikoen for indbrud og efterfølgende personskader ved en knust dør- eller vinduesrude. Lamineret sikkerhedsglas kan, afhængig af producenten, leveres både som to- og tre-lags glas som påvirker vindues isoleringsevne. Lamineret tre-lags glas er som udgangspunkt dyre end to-lags glas, men kan være en investering på den lange bane, da den kan nedsætte dine fremtidige varmeregninger.

Konstruktionen i sikkerhedsglasset betyder, at døren eller vinduet også virker støjdæmpende og er altså også en fordel, hvis du ønsker at mindske lydniveauet til din bolig. Hos 3B Boligrenovering A/S har vi stor fokus på at tilbyde løsninger der sikre vores kunder bedre mod indbrud, og vi anbefaler dig at læse vores råd om indbrudssikring, hvor du også kan læse om de fem gode råd i forhold til indbrudssikring.

Solkontrollerende glas

Ønsker du at reducere lysindfaldet i din bolig, kan du med fordel få leveret dine døre og/eller vinduer med solkontrollerende glas som effektivt nedsætter lysindfaldet. Hos 3B Boligrenovering A/S anbefaler vi solkontrollerende glas til sydvendte facader, da indfaldslys kan føre til overophedning i rummet og dermed påvirke indeklimaet. Af samme årsag kan det solkontrollerende glas også skabe værdi hvis du har luftvinduer.

Ligesom almindeligt glas stander solkontrollerende glas de farlige UV-B strålinger og har samtidig ingen påvirkning på udsynet gennem glasset. Da solkontrollerede glas varierer meget i forhold til både producent, produkttype og kvalitet, er det svært at estimere prisen og de konkrete detaljer som kan være vigtige for dig. Derfor anbefaler vi at du tager kontakt til en af vores dygtige rådgivere, som kan hjælpe dig i forhold til solkontrollede glas, og hvad der vil være det bedste valg i forhold til din bolig og dit behov.

Interiørglas

Anvendelse af dekor -og interiørglas giver mulighed for at tilføre et helt unikt look til din bolig. Interiør glas kan tilføre et rum et tidløst og moderne look. Derudover skaber det synlighed og giver følelsen af et mere åbent hjem. Der kan være flere grunde til at anskaffe sig døre eller/og vinduer med interiørglas. F.eks. ved facader med større vinduespartier, kan interiørglas give bedre rammer i forhold til privatliv, samtidigt med at du får lysindfald i rummet. Interiøret kan formes og designes specifik til dine bolig, hvor kun fantasien sætter grænser.

Dog påvirkes lysindfaldet af dit valg. Desto tættere glasset er i strukturen, jo mindre lys kan slippe ind. Interiørglas anvendes derfor oftest i badeværelser, for eksempel i brusekaninen eller som skillevæg, da det b.la. sikre at rummet fremstå mere åbent og lyst. Det kan også være en fordel at vælge interiørglas i dørvinduer, da det forringer udsynet udefra, ligesom at det kan designes efter boligens udvendige struktur.

På dette billede ses hvordan interiørglas fra Rationel løfter facaden på et etagebyggeri. Det grønne initerørglas er blot et eksempel på at illustrere hvordan glasses kan farves, skæres og formes til at passe ind til en hvilken som helst boligen.

Her ses det samme bolig hvor vi har zoomet ind på boligens interiørglas. Den skarpte grønne farve er med til at skabe inspiration og liv. Den ekstra dimension som initeriør glas kan give en bolig er måske også årsagen til, at denne glastype bliver mere og mere populært.

Blev du inspireret?

Læs med her og bliv mere konkret på hvad de forskellige leverandører kan tilbyde indenfor vinduer og døre til dig.

Leverandøroversigt