Husk altid gratis opmåling - Online Tilbud på dine nye vinduer og døre her   Online Tilbud

I dag bliver vinduer og døre oftest produceret i Træ, Træ/Aluminuim, PVC (Plastik) eller Mahogni. På denne side kan du blive klogere på de forskellige fordele og vedligeholdelsesanbefaler på de forskellige materialetyper, samt forventet levetid og den generelle pris og garanti.

Træ

Den ”klassiske” løsning. Vinduer og døre i træ har historisk været danskernes fortrukne valg, hvilket gør træ velegnet til renovering af ældre boliger. Boligen bevarer herved sit naturlige udtryk, både indvendig såvel som udvendig. Trævinduer og -døre er som udgangspunkt CO2-neutrale og er derudover også en omkostningsbevidst løsning. Trævinduer produceret efter ”System 2 ØKO” skal ifølge Vinduesindustriens Tekniske Bestemmelser have en andel af kerneved i træet på min. 90 %. Endvidere skal de overfladebehandles med miljøvenlig træbeskyttelse.

Største ulempe: Hvis husets vinduer og døre ikke bliver vedligeholdt korrekt, reduceres levetiden markant.

Træ/Alu

Den moderne løsning. Vinduer og døre af træ/aluminium har den klare fordel at de kræver minimal vedligeholdelse, samtidig med at de rene linjer og flotte overflader kan give huset et nyere og mere moderne udstryk. Med aluminium udvendig er det muligt at vælge granitfarver (sablé), samtidig med at boligen bibeholder den naturlige stemning og atmosfære i kraft af det indvendige træ.

Største ulempe: Hvis aluminiumprofilerne bliver beskadiget, er det mere besværligt at reparere, sammenlignet med eksempelvis træprodukter.

Mahogni

Det eksklusive valg, der passer til de fleste huse. Mahogni har en naturlig varme og glød, der give boligen et elegant udtryk indvendig, såvel som udvendig. Mahognivinduer og -døre er kvalitetsprodukter, der fra naturens side har et højt indhold af olier og salte, hvilket gør træet yderst modstandsdygtigt overfor råd og svamp. Mahogni er derudover CO2-neutral.

Største ulempe: Kræver relativ hyppig vedligeholdelse.

PVC (Plast)

Plastvinduer og -døre er det ideelle valg, hvor der grundet eksterne påvirkninger, kræves særlige robuste materialer. Dette gør sig i høj grad gældende i et land som Danmark, med sine mange kystnære områder, samt steder med høj surhedsgrad (storbyer). Plastelementer udmærker sig ved hverken at kræve udvendig eller indvendig vedligeholdelse, da materialet er gennemfarvet.

Største ulempe: Hvis vinduet går i stykker, skal hele elementet udskiftes.

Blev du inspireret?

Læs med her og bliv mere konkret på hvad de forskellige leverandører kan tilbyde indenfor vinduer og døre til dig.

Leverandøroversigt