Gør brug af håndværkerfradraget  

Gennem den nye finanslov fra 2018 er der godt nyt til dig, som ønsker at drage økonomiske fordele af håndværkerfradraget i forbindelse med udskiftning af dine døre og vinduer. Aftalen er ikke kun forlænget – den er gjort permanent. Helt konkret kan du udnytte et fradrag på 12.000 kr. pr. person i husstanden som er fyldt 18 år. Udskiftning af vinduer og døre er omfatte af energirenovering, og derfor er arbejdslønnen fradragsberettiget.

Ydelsen er gjort permanent for at ”lette hverdagen for familierne og reducere omfanget af sort arbejde” gennem håndværkerydelser til udvalgte energiforbedringer og klimatilpasninger, og er derfor en direkte reducering af den samlet omkostning ved at skifte døre og vinduer. Aftalen kommer i forlængelse af tidligere års finanslovgivninger, som regeringen altså nu har gjort permanent. Som ejer af enten helårsboliger eller fritidshuse, har du mulighed for at udnytte håndværkerfradraget og spare op til 33% - eller 4.000 kr. pr. person - når du foretager energiforbedringer på din bolig. 

Hos 3B Boligrenovering A/S er vi eksperter i at rådgive vores kunder i forhold til disse økonomiske besparelser, hvor vi tilbyder en nem og overskuelig guide til, hvordan du sikre dine mulige besparelser. Vi anbefaler dig derfor at tage kontakt til en af vores lokale rådgivere, som kan hjælpe dig med at sikre dig dine lovmæssige fradrag, når du køber nye døre og vinduer.

I det ovenstående skema kan du se hvor meget du kan spare via håndværkerfradraget, alt efter hvor mange personer i den pågældende husstand som er over 18 år. Læg mærke til at satsen er sat til 33,3% og som altså kan variere efter hvilken kommune som boligen er placeret i.

Betingelserne for boligejer at kunne udnytte håndværkerfradraget

  • Du/I skal betale skat (være skattepligt) i Danmark samt være fyldt 18 år inden udgangen af året, hvor arbejdet udføres.

  • Ægtefæller og samlevere kan dele fradraget, uanset hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan udnytte fradrag for op til 12.000 kr for hver. Overskydende håndværkerfradrag overføres ikke automatisk mellem ægtefæller, derfor skal fradraget indtastes årsopgørelse på skat.dk

  • Hvis andre i husstanden skal anvende fradraget, skal de have betalt en del af regningen tilsvarende det fradrag de ønsker at anvende. For at kunne indberette fradraget skal regningen indbetales elektronisk.

  • I forbindelse med helårsboliger skal du/I være bosat i den pågældende bolig i det tidsrummet, arbejdet udføres.

  • For fritidsholdigere er det kun ejerne og deres ægtefæller, der kan udnytte fradraget. Har du/I både helårsbolig og fritidsbolig, er håndværkerfradraget stadig maksimalt 12.000 Kr pr. person

Udnyt håndværkerfradraget

Når du skal skift vinduer og døre skal du vælge, om du vil gøre det selv eller du ønsker en professionel løsning. At udskifte vinduer og døre selv, er absolut den billigste løsning, for dem der kan selv. Hvis du gerne vil udnytte boligjobordningen (håndværkerfradraget) kan du med fordel få udskiftet vinduer og døre af professionelle håndværkere og udnytte fradraget er på 12.000 kr. pr. person, for alle i husstanden der er fyldt 18 år. Hos 3B Boligrenovering A/S vil du som kunde få et samlet overblik over håndværkerfradrag og de mange muligheder du har i forhold til produkter, leveringsmuligheder og skræddersyet løsninger. Vælger du 3B Boligrenovering A/S til at levere og montere dine nye vinduer og døre, søger vi automatisk tilskud på dine vegne. Vi sikrer at du nemt og hurtigt får et samlet overblik og samtidig får hele besparelsen. Online tilbud på vinduer og døre med eller uden montage. Du er også velkommen bestille et uforpligtende møde med en af vore konsulenter. Bestil konsulentbesøg.