Vinduer og døre - der holder  

Med mere end 60 års erfaring, står Rationel bag utallige døre og vinduer i absolut verdensklasse. Den anerkendte leverandør har mere en tusinde ansatte i adskillige lande, herunder Danmark, England, Irland og Polen. Rationel forstår at kombinere stilsikre og holdbare designløsninger med tidløs funktionalitet. Fra klassisk renovering, til moderne nybyggeri - hos Rationel kan de det hele.

Indholdfortegnelse

Priser og produkter fra Rationel vinduer og døre

Rationel er den største leverandør af døre og vinduer til private boligejere på det danske marked. Deres produkter er produceret i træ eller træ/alu, som påvirker prisen sammen med den udvalgte vinduesmodel. Ved begge materialetyper er Rationel’ vinduessortiment opdelt efter den klassiske og den moderne byggestil, hvor Rationel både tilbyder A- og B-mærkede vinduer, som både påvirker indkøbsprisen og de efterfølgende vedligeholdelsesomkostninger.

Du kan indhente et tilbud på nye vinduer og døre her, inkl. Rationel vinduer og døre.

 

Vinduer

Rationel træ/alu-vinduer er produceret i et CO2-neutralt træmateriale på indersiden med en stærk og solid aluminiumsbelægning på ydersiden som øger holdbarheden og sikre minimal vedligeholdelse af vinduet. At vinduets yderside f.eks. ikke skal males, er på den lange bane med til at opveje merprisen, sammenlignet med Rationel’ trævinduer. 

Derudover varierer prisen også alt efter om du vælger Rationel’ B-mærkede Basic-vinduer med 2-lags glas, eller de A-mærkede Premium-vinduer med 3-lags glas. Premium-vinduer har en merpris i forhold til Basis, da 3-lagsglas er dyre end 2-lagsglas. Med Premium-vinduer er du sikret en højere isoleringsevne og randzonetemperatur, og kan derfor ses som en investering i form af lavere varmeregninger.

Købsprisen påvirkes også af ordrestørrelsen, leveringshastigheden og vinduernes fysiske størrelse, så udregningerne er derfor kompliceret. Derfor er du altid velkommen til at kontakte os og få rådgivning og information om priser og produkter, der er skræddersyet til dit behov. 

Vi har stor erfaring i at sammensætte løsninger som er yderst konkurrencedygtige og passer til dine behov. Vidste du for eksempel at du ved at udskifte et klassisk tophængende vindue til et topstyret vindue typisk vil medføre en prisreduktion, eller kender du til de billige alternativer der er til sprosser?

Du kan finde mere information om de forskellige valgmuligheder med Rationel-vinduer her.

Døre

Ligesom det er tilfældet for Rationels vinduer, er deres døre typisk produceret af træ/alu-, eller træ-materialer som påvirker den endelige pris. Priserne på døre varierer også efter type og materialer, alt efter om du foretrækker en rammedør eller en pladedør. Derudover har Rationel også et stort udvalg af terrassedør, som generelt er billigere end almindelige døre, og her har vi ligeledes stor erfaring i at guide vores kunder igennem processen og give dem den bedste samlet løsning. F.eks. har vi hjulpet mange af vores kunder rent økonomisk ved at præsentere dem for vinduesdøre, som er et billigere alternativ til de klassiske terrassedøre. Der er således mange optimeringsmuligheder på forskellige projekter. Rationel tilbyder mange forskellige løsninger inden for vinduer og døre i forskellige prisklasse. De kan dermed tilbyde en skræddersyet løsning som er tilpasset den enkelte kundes behov i forhold til design, pris, energioptimering, m.v. Vi kan rådgive dig om dine muligheder og give konkrete løsningsforslag som passer til dine behov og ønsker.

Du kan læse mere om de forskellige dørtyper og få et samlet overblik her.

Kontakt vores lokale rådgivere

Vi kan rådgive dig om dine muligheder og give konkrete løsningsforslag som passer til dine behov og ønsker. Kontakt vores lokale rådgiver og få et gratis og uforpligtende tilbud her:

Bestil møde

Rationel Vinduer

Rationel har inddelt deres vinduer i moderne og klassiske byggestile, som danner grundlaget for både spændende og innovative vinduer, samt vinduer i et klassisk og elegant design.

Den klassiske byggestil er karakteriseret ved profilerede karme og rammer, anverfer og er et godt valg, hvis du ønsker at fastholde boligens klassiske design.

Med den moderne byggestil får du arkitekttegnet greb som standard, maksimalt lysindfald, friskluftventil og moderne sprosser som tilvalg. Vinduerne er produceret i nordisk kernetræ i en ren trækonstruktion, eller med en aluminiumsprofil på vindues yderside. 

Begge materialeformer er karakteriseret ved høj kvalitet, samt minimal vedligeholdelse. Gennem Rationels innovative tilgang har du muligheden for at tilvælge en række ekstra spændende funktioner. Som tilvalg kan du fx få børnesikring, ekstra friskluft-ventiler, og skalsikring, der med magnetkontakter i vinduer øger din boligs sikkerhedsniveau. Materialevalg og tilvalg varierer efter vinduesformen og derfor er du altid velkommen til at kontakt en af vores lokale rådgivere her.

Fastkarmsvinduer

Fastkarmsvinduer fra Rationel produceres typisk til store vinduespartier og er et godt valgt til traditionelle etplansboliger, med et ønske om maksimalt lysindfald. Da vinduet ikke kan åbnes, leveres fastkarmsvinduerne oftest med friskluftsventil som øger ventilationen i rummet.

Vi anbefaler fastkarmsvinduer i de rum, der i forvejen er udstyret med vinduer der kan åbnes, for at sikre de bedste ventilation-, og udluftningsforhold. Ved at vælge fastkarmsvinduer fra Rationel kan du få både enkelt glasflade med vandrette og/eller lodrette poste.

Vinduesmålene ligger typisk mellem 250-2988 i både højde og bredde, men varierer alt efter hvilken type af fastkarmsvindue du foretrækker. Derfor anbefaler vi at du tager kontakt til en af vores venlige, lokale rådgivere som altid står til rådighed.

Til højre ses et nyt fastkarmsvindue med to-lagsglas fra Rationel. Vindues smalle og tynde karme giver maksimal solindfald i rummet, mens træ/alu materialet giver en 10 års garanti.

 

 

En ny terrassedør fra Rationel som giver øget sollys og minimerer varmetabet

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer er historisk set de mest benyttede vinduer i Danmark og har fået navnet grundet lighedstrækkene med det danske dannebrogsflag.

Vinduet er opdelt i et eller flere fag, som alle kan åbnes med to eller flere ruder. De mange kombinationer giver nærmest uendelige muligheder, uanset vinduesstørrelse, bolig, sprosser-valg og faste telter (fastkarmsvinduer).

Vi anbefaler derfor at du booker et gratis møde med en af vores lokale rådgivere, som kan give dig et tilbud på dannebrogsvinduer der opfylder sine specifikke krav. 

Du kan booke et gratis møde her.

 

Dreje-kip vinduer

Rationels indadgående dreje-kip vinduer gør det muligt ”kippe” vinduets øvre del, hvor lufthullet mellem karm og vindue giver perfekte ventilation og udluftningsmuligheder.

Kombineret med vinduets dreje-funktion kan ydersiden nemt vedligeholdes indefra og godt valg til etageboliger. Denne vinduestype er fra den prisvindende Aura Plus-serie, som er kendt for sit smalle og elegante design, og sikre et stort rudeareal.

Dette øger lysindfaldet, ligesom tre-lags-glasset sikrer en høj isoleringsevne, der kan reducere på fremtidige varmeregninger. Dreje-kip vinduer fra Rationel fås både med enkelt og to fag, eller med et dreje-kip-vindue og fast telt (fastkarmsvindue).

Topstyrede vinduer

Rationels topstyrede vinduer er de mest anvendte inden for dansk boligbyggeri, grundet den simple og lette åbningsfunktion. Via skinner glider vinduets øvre del ned, mens bunden glider ud fra husets element, hvilket giver perfekte udluftningsmuligheder.

Med Rationel har du mulighed for at vælge mellem træ og træ/alu-vinduer i to-, eller tre-lags glas for øget isoleringsevne. Mulighederne med Rationel’ topstyrede vinduer er derfor mange, da du også kan få vinduespartier med flere fag, faste telter (fastkarmsvindue) og forskellige sprosser.

Uanset dit specifikke behov, så har vi med sikkerhed inspirerende og innovative løsninger til dit vinduesprojekt.

Sidevende vinduer

Sidevende vinduer er et godt valgt til dig, som leder efter mindre udadgående vinduer. Ligesom topvende vinduer har sidevende vinduer en stor åbning, så ydersiderne kan vaskes indefra.

Sidevende vinduer fra Rationel er udstyret med indbygget børnesikring som standard. Vinduet kan således kun åbne 10 cm, hvorefter børnesikring skal deaktiveres før vinduet kan åbnes helt. Dette gør sidevende vinduer til et godt valg til børneværelser, da sikkerhed, udluftning og ventilationen er i højsæde.

Vi leverer både Rationel’ sidevende vinduer i moderne og klassiske byggestile, i træ eller træ/alu og med to,- eller tre-lags ruder. Vinduerne kan leveres i breddemål mellem 478-998 mm og højdemål på mellem 530-1798 mm.

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer fra Rationel fås både i moderne og klassisk byggestil og kan skræddersyes med flere fag, faste felter og sprosser.

Vælges den moderne byggestil kan vinduet udstyres med arkitektgreb og friskluftventil i stilrene og smalle konstruktioner.

Med den klassiske byggestil fås de sidehængte vinduer med en profilerede karm og anverfer, der sikre boligens naturlige udstråling.

Sidehængte vinduer er særdeles velegnet som redningsåbning, hvilket er et lovkrav for alle rum i danske boliger.

 

Til højre ses et af Rationel’ sidehængte vinduer i et klassisk design med anverfer og stormjern. Læg mærke til at sprossen til højre er uden indlæg, mens der til venstre er indsat indlæg. Isoleringsevnen påvirkes ikke at dit valg og du kan derfor vælge den sammensætning der passer til dit behov. Vi gør dog opmærksom på, at vinduer med indlæg fås for en merpris.

 

 

Rationel sidehængte vinduer

Sidestyrede vinduer

Sidestyrede vinduers åbningsfunktion er meget ens med sidehængte vinduer.

Forskellen er, at vinduers side på et sidestyrede vindue glider hen af en køreskinne og frigiver et ekstra luftrum til udluftning og ventilation.

Mulighederne er de samme som sidehængte vinder, så du kan altså selv bestemme byggestilen, materialet og glastype. Rational producerer denne vinduestype i måle 450-998 i bredden og 438-1798 i højden.

Andre vinduestyper

Som et af Danmarks største vinduesproducenter tilbyder Rationel vinduer i mange forskelle former og med forskellige funktioner. Bl.a. runde og buede vinduer, samt trekantede og skråvinkede vinduer, som er et hyppigt valg i forbindelse med udbygning af stuer.

Rationel Døre

Rationel har et stort sortiment af yderdøre, som kan kombineres med forskellige tilvalg. Overordnet har du mulighed for at vælge mellem klassiske og moderne byggestile, farvevalg og tilvalg af ekstra funktioner. Kort sagt kan du gennem Rationel produkter få løsninger der dækker dine behov.
Dørene er produceret i nordisk kernetræ, som giver høj kvalitet i CO2-neutralitet. Som tilvalg kan du vælge træ/alu hvor en udvendig aluminiumsprofil sikre minimal vedligeholdelse, samt ekstra indbrudssikring.

 

Med Rationel træ-døre kan du vælge mellem ni forskellige farver, mens du med træ/alu-døre har mulighed for at vælge yderligere seks granitfarver, der varierer fra hvid til sort. Ved begge materialer har du mulighed for at vælge forskellige farver på dørens ydre-, og inderside.

Pladedøre

Rationel pladedøre er blandt de mest populære dørtyper og de mange kombinationer giver mulighed for at vælge mellem mange forskellige designs.

Du har bl.a. vælge pladedøre med sildebensspor, lodrette spor, side- og overparti og med udskæring.

Ved at vælge pladedøre med vindue, har du muligheden for at vælge mellem Basic og Premium-vinduer. Basic-vinduer er Rationels B-mærkede to-lags vinduer, mens de A-mærkede Premium-vinduer med tre-lags glas sikre dig den bedste isolering.

Rationels almindelige Forma-pladedøre produceres inden for målene 658-1198 mm i bredden og 1700-2400 mm i højden, som selvfølgelig kan udvides ved tilvalg af overparti eller sideparti.

Rammedøre

Rammedøre er kendetegnet ved ét eller flere glasfelter, som i Rationels sortiment varierer mellem et og ti. Uanset antallet har du mulighed for at vælge mellem Premium A-mærkede og Basic B-mærkede glas.

Det B-mærkede to-lags glas lever op til samtlige krav, og har en god isoleringsevne.

Premium-produkterne er med tre-lags glas opfylder de krav, der forventes at være gældende fra 2020. Ét stort glasfelt eller 10 små glasfelter har ingen indflydelse på dørens isoleringsevne og skal derfor ikke tages med i overvejelserne.

Du kan således vælge det design, der passer til dig. Rationel’ Basic Facadedør med ét feltglas kan produceres inden for målene 658-1198 mm i bredden og 1708-2498 mm i højden. Ved tilvalg af sideparti udvides både bredden og højden til henholdsvis 950-2000 og 1700-2499 mm.

Mulighederne er mange og du kan kombinere mange forskellige funktioner og tilvalg med døre fra Rationel. På Rationel’ egen hjemmeside har du mulighed for at blive inspireret til dit næste projekt.

Få inspiration her 

Terrassedøre

Foldedøre

Med Rationels terrassedøre kan du vælge mellem træ- eller træ/alu produkter i høj kvalitet og er det perfekte valg, hvis du ønsker gode lysforhold i din bolig.

Alt efter om du søger klassiske terrassedøre med ét eller to glasfelter, eller 2-fløjede terrassedøre med op til 20 glasfelter, så har Rationel et stort og spændende sortiment.

Du har også mulighed for at vælge mellem to- og trelags energivinduer, samt til/fravælge greb og børnesikring.

Her til højre ses et moderne arkitekttegnet greb med lås som kan fås som tilvalg. Låsen er simpel og diskret og er et godt valg for at sikre sig mod indbrud. Med Rationel’ omfattende produktsortiment er mulighederne mange og vi vil gerne rådgive dig om dine muligheder. Så book et gratis og uforpligtende møde med os her. Du har også mulighed for at blive inspireret på http://www.rationel.dk/inspiration.

 

 

Foldedøre er et godt alternativ til både høveskydedøre, vinduesdøre og terrassedøre.

Med foldedøre fra Rationel får du optimal ventilationsevne, udluftning og lysindfald via de store glasflader, samt køreskinner i top og bund. Bundstykket er produceret i smukt olieret egetræ og passer til både nybyggeri og renovering.

Foldedørene kan designes efter dit behov og leveres både med tre, fire eller fem fag. 

 

Vinduesdøre

Vinduesdøre fra Rationel er et billigere alternativ til terrassedøre, og fås både som et enkelt vinduesdør eller som to-fløjet vinduesdør. Udover glasforholdet udskilles vinduesdørene sig fra terrassedøre ved, at de har et smalt dørtrin i stedet for en bundkarm.

Rationels klassiske enkeltdøre kan vælges i målene 508-1198 mm i bredden og 1708 – 2398 mm i højdens, mens de to-fløjet vinduesdøre udvides med 958-2337 mm i bredden.

Med vinduesdøre fra Rationel få du et godt lysindtag i din bolig, samtidig en høj isoleringsevne med tilvalg af A-mærkede tre-lags-glas.

Altandøre

Rationel’ altandøre er produceret i træ-/alumaterialer med en solid trækonstruktion på dørens inderside, og en stærk aluminiumsprofil på ydersiden. Dette sikrer det naturlige udseende i boligen, samt minimal vedligeholdelse.

Altandørenes moderne byggestil betyder, at døren leveres med både paskvilsystem og arkitekttegnet håndtag som standard. Med Rationel altandøre får du samtidig et stort udvalg af farvemuligheder.

Altandørene er produceret i et innovativt miljø og er udstyret med nye forskellige åbningsfunktioner. Således kan dørens øverste del åbne ca. 10 cm og giver ekstra gode ventilation- og udluftningsmuligheder. Derudover kan altandøren åbnes indad og frigiver altså ekstra plads i arealet udenfor døren. Denne løsnings er et godt valg til etagebyggeri.

Er du interesseret i at vide mere om vores udvalg, kan du udfylde dine informationer og ønsker og modtage et gratis uforpligtende tilbud på dine nye foldedøre ved at klikke her:

 

Bestil møde