Kvalitet der holder  

Primo Vinduer er en af Nordens største producenter og leverandører af vinduer, døre og karnapper og kendetegnes med årtiers erfaring for deres dansk design og produktion i særklasse.

Primo vinduer er den største producent af PVC-vinduer på det danske marked, og tilbyder produkter i både PLAST, PLAST/ALU, TRÆ/PLAST samt TRÆ/ALU. Med Primo vinduer får du 10-års udvidet garanti.

Pris og produkter på Primo vinduer

Vores leverandør, Primo, tilbyder et stort udvalgt af PVC-, PVC/Alu- og PVC/træ-vinduer, som fås i forskellige prisklasser. Her får du en overblik over de forskellige priser, samt hvordan prisen påvirkes af kvalitet og materiale. 

PVC-vinduer er typisk billigere end de klassiske vinduer af træ og er derudover et godt valg på den lange bane med minimal vedligeholdelse og lang levetid. Den billigere pris og lave vedligeholdelse er med til at gøre PVC-vinduer til et godt valg, hvis du ønsker vedligeholdelsesfrie vinduer til en konkurrencedygtig pris.

Alle Primo’ produkter er produceret med en indbygget stål-kerne, som øger vinduernes holdbarhed og formstabilitet. Denne detalje er efterhånden en klassisk signatur for den danske producent og som differentierer dem fra de fleste udenlandske producenter. Den øget kvalitet betyder at prisen på Promo’ PVC-produkter generelt ligger højere end en udenlandskproduceret PVC-produkter. 

Primo tilbyder også vinduer i PVC/Alu. Den store forskel ved denne løsning er, at du, via en udvendig aluminiumsprofil, kan få det farvevalg der passer til din bolig. Vær opmærksomhed på at PVC/Alu har et tillæg i prisen i forhold til klassiske PVC-produkter.

Primos PVC/Træ-løsninger er oplagt hvis du ønsker det klassiske træ-look på vinduets inderside, samt PVC' stærke holdbarhed på ydersiden. Prisen afhænger desuden af, om du vælger Primo’s standardmodel med isolator i karm og ramme, eller Classic-modellen med kehlet profileret ramme.  

Kontakt vores lokale rådgiver, hvis du ønsker et uforpligtigende tilbud på Primo-vinduer, eller hvis du har spørgsmål vedrørende udskiftningen. Tryk på "Bestil møde" herunder:

 

Bestil møde

Primo Vinduer

Med Primo Vinduer kan du grundlæggende vælge mellem tre typer af materialer til dit vindue; Træ/Alu, Træ/Plast, Plast/Alu og Plast vinduer. Disse materialer danner således grundstenene for et stort og spændende udvalg af danskproduceret vinduer i topkvalitet. Her får du et overblik over de typer af vinduer som du kan få med Primo Vinduer. Vi gør opmærksom på at uanet konstruktionen og materialevalget, har du mulighed for at bestille vinduer i energiklassen A, som giver markeds bedste isoleringsevne og som følger alle de nuværende BR20-krav.

Du kan også finde inspiration på Primo Vinduer' egen hjemmeside, hvor du kan se vinduer i forskellige typer og i forskellige materialer. Som noget helt unikt kan du også prøve Primos Facadedesigner, hvor du, efter at have oprettet en bruger, virtuelt kan designe dit drømmehus med forskellige vinudes- og dørkonstruktioner med Primo produkter. Ønsker du yderligere inspiration, kan du tjekke Primo' store gallerier af vinduer af forskellige typer.

Sidehængte vinduer

Primo Vinduer giver dig mulighed for at kombinere materialer og design efter eget ønske med deres sidehængte vinduer. Alt efter kombinationen vil de sidehængte vinduer have hængsler på højre eller venstre side, og du bestemmer selv om de skal være indadgående eller udadgående.

Om du skal have store Dannebrogsvinduer med mange sprosser, eller små sidehængte vinduer til gæstetoilettet, så har du med Primo Vinduer gode muligheder for at sammensætte de perfekte vinduer til din bolig.

Træ/Alu

Med Træ/Alu-vinduer får du en harmonisk trækonstruktion på vinduets inderside og en stærk og vedligeholdelseslav aluminiumsprofil på ydersiden. Foretrækker du sidehængte vinduer i Træ/Alu-materialer kan du vælge mellem tre serier. Med Primo Vinduers TA20-serie får du en elegant vindueskontraktion med en ekstra god isoleringsevne, samt en aluminiumsprofil på ydersiden. Dette betyder en lav U-værdi der er med til at isolere og sikre besparelser på din varmeregning, samt minimal rengøring på vinduets yderside. Den udvendige aluminiumsprofil giver vinduet et moderne og stilsikkert udtryk via de skarpe og rene linjer. De sidehængte TA20-vinduer fra Primo Vinduer leveres med rullepaskvil med pilztap og natventilation. Det betyder at vinduet yder en effektiv isoleringsevne selvom vinduer er lukket. TA20-serien er kendt for sine ekstremt smalle profiler som passer ind i de fleste boliger og som sikre et forøget lysindfald. Glasset i denne serie er punktlimet, hvilket gør glasset mere stabil og sikre dig bedre mod indbrud.

Ønsker du et mere klassisk udtryk, kan du med Træ/Alu-vinduer også få udadgående vinduer med aluekehling. Den afrundende profil på vinduets inderside er et ideelt valg for dig, som ønsker at bevare et klassisk og autentisk udtryk inde i din bolig. Denne TA24-serie er ligeledes produceret med den stærke udvendige aluminiumsprofil på ydersiden, ligesom at vinduet også leveres med rullepaskvil med pilztap og natventilation som TA20-serien. Vi anbefaler TA24-serien ved ældre boliger, hvor boligejeren ønsker at bibeholde det klassiske udtryk i boligens rum. Den tredje serie af sidehængte vinduer fra Primo Vinduer er produceret som energivinduer i A-klassen og kan leveres efter dine specifikke behov og krav. Uanset antallet af sprosser, åbningsretning og tilbehør, får du med TA25-serien trelags-vinduer og en pulveriakeret aluminiumsprofil i et elegant og stilrent design. Vi anbefaler dig at tage kontakt til en af vores lokale rådgivere, som gratis og uforpligtende kan sammensætte energivinduer fra Primo Vinduer der opfylder samtlige af dine behov.

Træ/Plast

De sidehængte vinduer kan også leveres i tre smarte Træ/Plast konstruktioner hvor du selv har mulighed for at bestemme åbningsretningen. Med TP20-serien får du Træ/Plast vinduer med en ekstra isoleringsevne, og med stærke og stilrene plastmateriale på vinduets yderside. Vi anbefaler dig sidehængte Træ/Plast vinduer ved kystnære områder da plastkonstruktionen er yderst modstandsdygtig og ideel i forhold til vedligeholdelse og levetid. Sidehængte vinduer i Træ/Plast er derfor et oplagt valg til ældre sommerhuse, hvor indersiden af vinduet skal passer harmonisk ind i en idyllisk atmosfære, mens ydersiden skal kunne klare alle danske vejrtyper i ubeskyttet og åbne forhold. Det udvendige plastmateriale kræver kun almindelige rengøring og smøring af beslag. I forhold til sommerhuse kan det være en fordel at bestille vinduer med stormjern, da vinduet dermed kan holdes åbent i en sikker og konstant position, som sikre dig den optimale ventilation. Stormjernet kan købes for en merpris.

Du kan også vælge klassiske vinduer med sprosser via Primo’ TP24-serie, der leveres med klassiske kehling som er med til at bibeholde din boligs oprindelige udseende. Denne serie leveres både som dannebrogsvinduer, palævinduer og bondehusvinder og kan endvidere designets og tilpasses specifikt til din bolig. Ønsker du plastvinduer med indvendige træmaterialer hvor der er ekstra fokus på energibesparelser og isolering, så skal du vælge TP25-serien. Denne Primo serie produceres med både træramme og tre-lagsvinduer, som øger isoleringen og sikre dig et minimal varmetab. Som det er tilfældet med Primo’ øvrige energiserier, kan du med TP25-serien frit vælge mellem de mange spænende designmuligheder og tilvælge ekstraudstyr som natventilation, stormjern og anverfer.

Plast/Alu

Sidehængte vinduer fra Primo Vinduer kan også leveres i Plast/Alu. PA10-serien er kendetegnet ved den slanke og stilrene profil med indadgående hængsler og med tætningslister i grå TPE. Denne vinduesserie er anbefalet til nyere sommerhuse og boliger, da plastkonstruktionen ikke danner svamp eller råd, og afgiver altså ingen giftige stoffer. Levetiden er dermed længere, da vinduet er udstyret med den velkendte aluminiumsprofil. Som sommerhusejer kan du med fordel vælge Plast/Alu vinduer, grundet den ekstreme modstandsdygtighed over for mere barske danske vejrforhold. Ønsker du sidehængte vinduer i Plast/Alu med udadgående hængsler skal du vælge Primo’ PA20-serie som er produceret i et moderne og stilrent design. Serien adskiller sig via sin ekstremt smalle profiler, der giver dig optimal lysindfald og rig mulighed for at design sprosser og sidepartier. Du får natventilation med som standard. Ønsker du et mere klassiske sidehængende vinduer kan du med fordel vælge PA21 vinduer som er produceret med indvendige kehlet glaslister.

Her ses et klassiske PA21-vindue med udadgående hængsler, sprosser og en buede topkarm. Dette giver et harmonisk og naturligt udtryk til ældre boliger, mens Plast/Alu-konstruktionen sikre minimal vedligeholdelse, samt en lang levetid.

Topstyret Vinduer

De topstyret vinduer fra Primo hører til blandt de mest solgt vinduer pga. den nemme brugervenlighed og de klassiske funktioner der passer til de fleste boliger. Uanset hvilke materiale du vælger åbnes vinduet ved at åbne dets nedre del, mens vinduets øvre del også frigiver ekstra ventilation. Derfor er det topstyret vindue et godt valg til køkkener, soveværelser og stuer. Primo’ topstyret vinduer kan designet med eller uden sprosser, og er et oplagt valg til nybyggeri og nyrenoverede boliger.

Ønsker du et stort lysindfald samt bedre udsigtsforhold, kan du let kombinere topstyret vinduer med andre vinduestyper, som f.eks. fastrammevinduer eller med dørpartier til boligens frontfacade eller terrassen. I forhold til materialer kan du med Primo vælge mellem fire grundlæggende materialetyper. Du kan få et overblik over de fire materialetyper herunder, og på Primo' egen hjemmeside

Træ/Alu

Topstyret vinduer i Træ/Alu anbefales til dig som ønsker større vinduespartier, som skal passe ind i et harmonisk og naturligt miljø, og som samtidigt skal være yderst modstandsdygtigt overfor skiftende vejrforhold. Vi anbefaler især topstyret vinduer i Træ/Alu materialer til ét-etages byggerier, grundet den ekstra åbningsfunktion i vinduets øvre del. Som det er tilfældet med de sidehængte vinduer, leverer Primo deres topstyret vinduer i TA20- , TA24- , og TA25-serierne. TA20-serien er kendt for dets elegante profiler med ekstra isolerede karme og ramme, som giver en høj isoleringsevne, og er perfekt egnet til topmoderne byggerier. Primo’ TA24-serie er velegnet til de mere klassiske boliger og leveres med afrundede almuekehling, mens TA25-serien er et af markeds bedste energivinduer med tre-lagsglas.

Træ/Plast

Ønsker du store trævinduer med en nem åbningsfunktion som kræver en minimal udvendig vedligeholdelse og en lang levetid, så er Primo’ topstyret Træ/Alu vinduer dine næste vinduer. Du kan vælge mellem elegante og moderne profiler via TP20-serien, de mere klassiske profiler med udadgående hængsler, eller en træramme i den bedste energiklasse med tre-lagsglas. Det er muligt at tilpasse vinduer til din bolig med sprosser og andet ekstra udstyr, så vi anbefaler derfor at du tager kontakt til en af vores dygtige lokale rådgivere, som har erfaringer med Primo-vinduer og som kan sammensætte den Træ/Plast-konstruktion er passer bedst til dig.

Plast/Alu

Har du stor fokus på lang levetid og minimal vedligeholdelse bør du overveje at vælge topstyret plast/alu vinduer, da disse materialer er yderst modstandsdygtige og har en lang levetid. Topstyret vinduer i denne konstruktion er relevante i forhold til børneværelser, køkkener og badeværelser, hvor der stilles større krav til ventilation. Især på badeværelser er denne vinduestype særlig optimal, da indeklimaets fugtige forhold ikke påvirker disse vinduer, ligesom at ventilationen sker både gennem vinduets øvre og nedre del. Ydersiden af vinduet er forstærket af en elegant aluminiumsprofil og giver dig holdbare og sikre vinduer langt ud i fremtiden.

Til højre ses et eksempel på et topstyret Primo vindue i PA20-serien som vi anbefaler til soveværelser, badeværelser og køkkener. Læg mærke til de tyde og elegante rammer som giver et stort lysindfald og uden problemer kan komme i direkte kontakt med regn, sne og kuling, grundet plastkonstruktionen. Vi anbefaler især PA20-serien til nybyggeri der kræver store vinduespartier.

Plast

Primo Vinduer producerer også topstyret plastvinduer i deres PP20-serie som leveres med rullepaskvil med pilztap, samt natventilation. De udadgående hængsler gør det til et oplagt valgt, hvis du ikke ønsker at gå på kompromis med rummet indvendige plads. Den lave vedligeholdelse og lange levetid gør topstyret vinduer i plast til et godt valgt til soveværelser og børneværelser, da det er nemt at betjene og sikre ventilation selvom vinduet er lukket.

Dette topstyret vindue i plast et godt valg til børneværelser og soveværelser, da den udadgående åbningsretning tillader maksimal udnyttelse af pladsen i vindueskarmen, og sikre nem og hurtig ventilation. Som tilvalg kan du vælge anverfer, sprosser og tre-lags vinduer for en endnu bedre isolering. Dette PP20-vindue er produceret med 87mm smalle profiler og sikre således et godt lysindfald i rummet.

Fastkarm

Har du behov for ekstra lysindfald og bedre udsigt kan du med Primo Vinduer få fastkarmsvinduer som altså ikke kan åbnes. Denne vinduestype kan være oplagt som sideparti til eksisterende vinduer i din bolig. Vi gør opmærksom på de relevante lovkrav omkring redningsåbninger i danske boliger og vi anbefaler derfor at du tager kontakt til vores rådgivere, som kan informere dig om de relevante lovkrav og hvad du skal være opmærksom på, i forhold til netop din bolig. Fastkarmsvinduer kan også anvendes i forhold til facadeløsninger, udestuer og indgangspartier og er med til at sikre øget lysindfald og bedre udsigt. Med Primo Vinduer kan du vælge fastkarmsvinduer i TA20 træ/alu-serien, som er kendetegnet ved det moderne og stilrene design, eller som energivinduer gennem den topmoderne TA25-serie. Ønsker du fastrammevinduer i træ/plast konstruktion kan du med fordel vælge TP20-serien som holder fokus på moderne og elegante rammer, samt høj isolering. Primo tilbyder også fastrammevinduer i TP24-serien, som er det oplagte valg hvis du ønsker klassiske fastrammevinduer med klassisk kehling. For en merpris kan du på leveret dine nye fastrammevinduer med sprosser.

Top-sving

Med de unikke top-svings vinduer fra Primo er det muligt at vende vinduet 180 grader, hvilket gør det til en perfekt løsning ved etagebyggeri eller for de boliger hvor udearealet sætter begrænsninger. Rammen er konstrueret således, at åbningsfunktionen sker i en udadgående bevægelse og dermed går du ikke på kompromis med pladsen i rummet. Top-svings vinduer fra Primo leveres i enten Plast/Alu med en udvendig aluminiumsprofil, eller i rene plastmaterialer. Da denne vinduestype kan designes specifikt efter dit behov, anbefaler vi dig at tage kontakt til en af vores lokale rådgivere som hurtigt at give dig et uforpligtende tilbud på dine næste top-svings vinduer fra Primo Vinduer.

Dreje/Kip

Primo Vinduer’ dreje/kip vinduer er en moderne og smart løsning til etagebyggeri, da vinduet kan drejes og dermed muliggøre rengøring og vedligeholdelse indefra. Vinduet kan også kippes så vindues øvre del åbnes et par centimeter og giver altså øget ventilation. Dreje/kip vinduer fra Primo kan produceres i både Plast/Alu og i en ren plast-konstruktion.

Plast/Alu

Med Primo Vinduer kan du grundlæggende vælge mellem to serier af plast/alu-vinduer med den unikke dreje/kip-funktion. På billedet herunder ses et PA10-dreje/kip vindue i Plast/alu, hvor vinduets yderside er udstyret med en rød aluminiumsprofil. På billede er det midterste vindue sat i en kip-position, som altså giver sikker og behagelig ventilation. Ved at opgradere til PA12-serien får du for en merpris tre lags vinduer og dermed en endnu bedre isoleringsevne, som vil reducere dine fremtidige varmeregninger. Med Primo er det muligt at udstyre de ørige vinduer med lignede dreje/kip-funktioner eller som fastrammevinduer – det er kun fantasien der sætter grænser.

Plast

Ønsker du rene plastvinduer med dreje/kip funktion, tilbyder Primo en PP10-serie hvor vinduerne leveres med pilzikring i bunden af vinduet og giver dermed et mere indbrudssikkert vindue. Du kan både få denne serie leveret med synlige eller skjulte hængsler, ligesom at vinduet har to ventilationsfunktioner. Enten ved at bruge drejefunktionen og som er ideel til rengøring indefra, eller via kip-funktionen i vindues øvre del. Som med dreje/kip vinduer i plast/Alu, kan du for en merpris få denne funktion som klassificeret energivinduer, der sikre dig markeds bedste isoleringsevner.