HomeUncategorizedHold dit hus sundt ved at rense dine tagrender

Hold dit hus sundt ved at rense dine tagrender

Alle husejere og lejere ved, at det er vigtigt at sørge for en effektiv rensning af tagrender en gang i mellem. Det er bare ikke altid lige nemt at få det gjort selv. Lider du af højdeskræk eller har du bare en generel skræk for at falde ned fra et tag i mange meters højde?

Når man bor i et hus på flere etager, kan det være både farligt og enormt besværligt at forsøge at rense sine tagrender selv. Tagrender ligger jo naturligvis på taget, og bor man i etagebyggerier, hvor man selv skal stå for rensningen af tagrender, kan det være en farlig leg at begive sig op på taget i mange meters højde for at lave den nødvendige rensning af tagrenderne.

Hvorfor er det vigtigt at rense sine tagrender?

Vi er nok alle bekendte med, at rensning af tagrender er noget, der sker en gang i mellem. Men hvorfor er det, at det er en nødvendighed at gøre?

Tagrenderne på huset løber gerne hele vejen rundt om husets tag og slutter i en nedfaldsstamme, der lader vandet enten løbe ned på jorden eller i en kloak ved siden af huset.

Tagrenderne sørger for at lede vandet væk fra husets tag på en kontrolleret måde, der sørger for, at vandet løber i en kloak eller på jorden i stedet for at lade vandet rende ned af husets mure.

Hvis man ikke renser tagrenderne på huset, så kan vandet ikke blive ledt gennem de kontrollerede render, og vil i stedet løbe ned af husets mure, hvilket kan give fugtskader og ødelægge facaden på huset.

Det er altså nødvendigt at rense sine tagrender, hvis man vil undgå fugtskader og kosmetiske skader på facaderne af huset.

Derudover risikerer vandet fra husets tag at falde uheldigt ned over folk, der går forbi gaden eller at oversvømme din have eller fortovet foran dit hus.

Nye teknikker indenfor tagrensning

Det er altså nødvendigt at rense sine tagrender for grene, blade, mos og generelt skidt, for at holde sit hus sundt. Men hvad gør man så, hvis det virker lidt for risikabelt at bestige huset selv? Så findes der heldigvis professionelle, der kan klare situationen for dig.

Før i tiden var det en nødvendighed enten at kravle op på taget eller at opstille besværlige stilladser for at komme til at rense tagrenderne på de høje huse. Men nu findes der heldigvis en anden metode og meget nemmere og mindre tidskrævende metode.

Du kan nemlig få renset dine tagrender med en såkaldt teleskopstøvsuger. Støvsugeren sidder, som ordet antyder, på en lang teleskopstang, der kan justeres i længden, så den kan passe til de fleste huses højder. Med en teleskovstøvsugning af dine tagrender, kan den nødvendige rensning af dine tagrender gøres i sikker afstand fra jorden, i stedet for at nogen skal bygge stilladser eller kravle op i højderne.

Støvsugningen af tagrenderne er mere effektiv end den typiske udgave med køkkenskeen, som din far plejede at gøre i dit barndomshjem. Støvsugningen er både tidsbesparende og effektiv, så du helt kan slippe for alt besværet.