HomeBlogSaml det æstetiske udtryk i haven med en vindspiral

Saml det æstetiske udtryk i haven med en vindspiral

vindspiral i træ

Et af de helt store problemer med havedesign er overgangen fra de nedre elementer til de øvre elementer. Når du først har plantet blomster i bedende, græsset står flot, og træerne er groet til, så kan der ofte mangle noget, der samler elementerne. Det hænger sammen med, at der er så stor afstand fra bedende til trækronerne. Heldigvis kan hængende designelementer som vindspiraler bruges til at samle din haves æstetiske udtryk.

Derfor samler en vindspiral din have fra Kingbo.dk

En vindspiral er et hængende element, du hænger op i et træ eller et udhæng over dit indgangsparti. Udover at skabe en effekt, der samler de nedre og øvre elementer i din haveindretning, skaber de også tiltrængt bevægelse i haven, da selv den mindste brise får dem til at dreje.

Du kan med fordel hænge flere vindspiraler op i nærheden af hinanden, da det kan give et flot østerlandsk præg til din have. Kingbo.dk sælger dem eksempelvis i både lyse og mørke nuancer til den nette sum af 175 kroner, hvilket gør det overkommeligt at anskaffe flere på en gang.

En vindspiral tilføjer noget historisk til haven

De fleste af os tænker nok på asien, når vi tænker på hængende elementer som vindspil, og det er heller ikke helt forkert. Især ikke, fordi især Japan har haft tradition for at bruge hængende elementer i deres meget pertentlige haveindretning, men det er ikke kun for æstetikken. Vindspil er nemlig historisk blevet brugt til at hænge op omkring templer og mindesmærker for at holde onde ånder væk. Den dag i dag bruges vindspiraler og vindspil stadig i østen i den tro, at de forbedrer livsenergierne i eksempelvis en have.

Men det er ikke kun i asiatiske sammenhænge, at spiralerne har været brugt. I Skandinavien har man historisk anset spiralen for at være symbol på frugtbarhed, liv og fornyelse. Det betyder, at spiralsymbolet har været brugt særligt på smykker, men også i udsmykning af eksempelvis ritualpladser.

Selv den dag i dag er der stadig mange af os, der føler en vis æstetisk glæde ved spiralformen, og netop derfor er udsmykningsgenstande som vindspiralen igen begyndt at vinde frem. Det hænger især sammen med det øgede fokus på miljøet og naturen.

En vindspiral er en fantastisk måde at samle din haves øvre og nedre lag, men det er ikke den eneste. Hvis du vil have noget mere forgængeligt, kan du også kigge nærmere på foderophæng til fugle. Lige meget hvilken løsning du vælger, bør du dog få samlet din haves øvre og nedre lag med et eller flere hængende elementer.